15/1/15

PRIMARIS DEL 1963

Avui, en un reguitzell de noves fotos, que pengem a l'àlbum ALTRES  CURSOS, els Primaris de 1963 tornen a treure el cap en aquestes pàgines.

Els temps canvien.
Aquest xicots ja no romandran cinc anys d' Humanitats al Seminari Menor. Al cinquè curs seran trasplantats al Seminari Major, on hi han quedat molts forats per omplir. S'han acomiadat dels Prefectes, que els acompanyaren durant aquells  primers quatre anys, Mossèn Riquer, Mn. Vila i Mn. Romero.
A l'altra banda, a Sant Tomàs,  ni rastre de teologia, ni de filosofia. Els teòlegs fa un parell d'anys que cursen els estudis prop de Barcelona, a Sant Cugat  i els filòsofs s'han reconvertit en batxillers, adaptant-se a l'ensenyament oficial públic.
En aquestes aules del Seminari Major , amb la companyia del Prefecte  Mn. Sotelo, acabaran els seus estudis, desprès d'haver superat  el cinquè i sisè curs del batxillerat i el Preuniversitari. El exàmens de finals de curs s'efectuaran a l'Institut de la Ciutat i les proves de maduresa a la Universitat de Barcelona.




Tot a punt per fer el salt a Sant Cugat, a la Facultat de Teologia.  Però vet aquí, que feren una passa massa  llarga i, aquells deu supervivents, foren a aterrar dins una immensa torrassa de lloguer, al barri de Sarria i ciutat de Barcelona. Aquí, s'oblidaran dels seus estudis eclesiàstics i continuaran la seva formació, en diferents disciplines, a la Universitat de Barcelona.

Els temps havien canviat.
Contemplant les fotografies es fa evident. Hi ha molta presència femenina dins els nostre Seminari.   Les imatges de l'acurada funció d' "Els Pastorets", amb una Maredéu de carn i ossos, contrasta amb anteriors representacions, on la disfressa d'un seminarista ben plantat donava versemblança a l'obra. En altres produccions ,  s'actuava d'una manera més expeditiva:  "canvi de sexe"...literari.

Coral Jove
I, on hi ha el Tito Sotelo, hi ha música, muntanya, tendes i Coral.  Tot això es fa present en les diferents instantànies. En unes d'elles,  podreu veure els components de la coral, "Coral Jove", fundada a mitjans dels anys setanta, amb veus provinents de Seminari i del col.legi de les monges, "Companyia de Maria". No cal que fem públic el seu promotor, engrescador i director... ja us el podeu imaginar.







EN AQUEST NÚMERO, EL DIVINO AFAN ELS HI DÓNA LA BENVINGUDA


DIVINO AFAN NUM. 96  Setem-Octubre de 1963

.. els menuts tenen la paraula, PRIMARIS del 63.. 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada