3/7/13

LLIBRES .-

NOVETAT EDITORIAL, Juliol 2013


                                                " LA VALL DE LA FI DEL MÓN "
                                                              Pagès editors


INVITACIÓ


EL DISSABTE,  DIA 20 DE JULIOL, COINCIDINT AMB EL PRIMER DIA DE LA FESTA MAJOR DEL POBLE DE TAÜLL, EN EL MARC DE L'ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANTA MARIA, ES FARÀ LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE.

       


Francesc RIBES JUANATI
Viatge pels noms mítics de la Vall, aquest llibre és un compendi i amalgama de moltes i diverses experiències centrades en la vida del seu autor i en els punts centrals de la història de la Vall de Boí. Convençut de la íntima veritat sentida de llavis de la gent noble i sincera d’aquests pobles ha rescatat de l’oblit els noms llegendaris de la seva infància en un idíl·lic i solitari lloc, encara ple de vida. Ens porta notícies dels cims de les muntanyes, de les cases, dels pastors transhumans, de les seves valls incomparables i els seus estanys misteriosos; dels pobles, fires, religió, moral, remeis medicinals, diversions. Francesc Ribes col·loca el focus de la seva observació en el fondo del ser i l’existència dels habitants de la Vall en la qual l’edat mitjana perdurà fins a principi dels anys seixanta. Eren uns pobles aïllats. El temps passava a poc a poc. La vida es desenvolupava ordenada, anunciada i dirigida per les campanes de les esglésies romàniques tot i que no faltaven festes i celebracions que trencaven la monotonia. Malgrat que és un llibre Local presenta una visió universal. 
Aquestes pàgines pretenen reflectir l’aventura de l’esperit d’un poble, composta d’un viatge inacabat en una complexa ramificació que és pregunta i també intuïció de la seva resposta. Un espai de tenacitat, de il·lusió, de lucidesa i d’angoixa, agitat per mil tempestes i convulsions  poblats per éssers reals que el temps ha transformat en fantasmes. 
L’autor espera que recorris el teu camí amb algun profit a la llum de la teva pròpia peregrinació i s’atreveix a pensar que la curiositat t’acompanyarà fins al final. 




I N V I T A C I Ó





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada