4/2/13

CINQUANTENARI- Setembre 2012

PRIMARIS DE 1962

Dia 4 de febrer de 2013

Desprès de quatre mesos, ha caigut a les nostres mans una llarga, llarguísima pel·lícula de la vostra Diada, filmada laboriosament pel company J. SOLANES.  ( Ha arribar abans que el LLIBRE)
Sopesdesapos hi ha esmerçat unes quantes hores en fer-ne  una edició resumida, a fi de que la podau gaudir i perduri un petit record d'aquell retrobament tant entranyable






VALLÉS,CANOSA,MONTANÉ,NADAL,PALAU,BEGUERIA,PRIETO
BIGORRA,SANTACREU,EROLES,GONZALEZ,PUIGPINÓS,GRASA,FERNANDEZ, GARCIA,J .CAMPABADAL,
MN.CASAL,VIDAL,TORRES,RAMOS,MN.ROMERO,RIBA,BERMEJO
ALTIMIR,RODRIGUEZ, TERUEL,   MASIP,CANAL,MIRÓ,PERUCHO I SEGARRA



Seu d'Urgell, dies 22 i 23 de setembre de 2012

Altra vegada, la portalada metàl·lica del Seminari s'ha obert de bat a bat. Al fons del passeig, davant la gruixuda porta de l'església, una munió de gent gesticula, crida, s'abraça i s'emociona : són els primaris del 1962 i han retornat a aquests patis per celebrar els cinquanta anys de la seva primera trapitjada.  El seu CINQUANTENARI.

Mn.Rourera,Romero i Casal
D'acord amb el programa, tot seguit, la Santa Missa.  Sota la imatge de la Immaculada, presideix la cerimònia el nostre superior Mossèn Romero acompanyat de Mossèn Rourera i Casal, i de la part musical se'n fa càrrec  Mossèn Cagigós.  Es palpa en l'ambient la solemnitat i l'emotivitat  de l'acte.  Acabada la funció, Mossèn Casal ens dona les indicacions per a la visita del seminari : "  sols es pot visitar la part nova del seminari major, veureu que el claustre i alguns pisos  s'han remodelat... podeu agafar l'ascensor i pujar fins al tercer... "  Nosaltres, perquè, segurament,  ens fallà l'oïda i ens guanyà la nostàlgia, corrérem a capbussar-nos a la part vella, el seminari menor i desprès al major....

A l'hora de dinar, en un restaurant de la Seu, les taules afilerades en forma d' una u acolliren una setantena de comensals: els primaris del 62, els seus  superiors, professors i altres companys que volguérem acompanyar-los. 
A més d'un suculent àpat podérem gaudir d' una improvisada i curta  "cantada", a tres veus,  dirigida per mossèn Cagigòs, i d'un agraït parlament de mossén Rourera, que mentalment tots corrérem  a buscar paper i llapis , ESCRIBAN !!,  es lamentà de no haver aconseguit frenar la velocitat de la seva parla, desprès de ser-ne conscient i haver-li'n fet moltes observacions.

Al fons, Mn.Casal,Romero i Rourera,
 al mig de la sala Mn. Cagigós

 Recordà mossèn Romero, alumne seu de filosofia, que en aquell temps era impossible d'entendre'l,  ja que la velocitat s'expressava en llatí !!  Quin bon home..., té noranta anys, i diu " aviat em moriré "  i sols demana un parenostre, crec que prou es mereixeria  un homenatge...

El programa era atapeït. A la tarda, les Veus del Pirineu ens delectaren amb una interpretació polifònica de cants gregorians, dins l'església del seminari. 

Fins aquí la meva presència. Va ser una DIADA molt entranyable i  "vam fer nostre el vostre retrobament".  Per molts anys !!
La festa de germanor va continuar durant tot el dia següent, diumenge.

Els companys, tenen a l'impremta, pendent dels últims retocs, un llibre de records i col·laboracions, farcit de fotografies . L'estem esperant.  També,  es va fer una gravació en vídeo de la trobada, que tant prompte s'editi, la penjarem per rememorar aquells moments.

ÀLBUM DE FOTOS

Unes poques FOTOGRAFIES de que disposo les podeu veure clicant AQUÍ.
Incorporades les d'en Perucho


oOo
PARLAMENT DE MN.ROURERA, 
A LA SOBRETAULA DEL DINAR DE GERMANOR

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies Josep Maria, per la teva inestimable col·laboració, que ens permet recordar un dia tan especial per a tots nosaltres. Una abraçada!
    Xavier Altimir

    ResponElimina