17/10/17

TROBADES: PRIMARIS 1951 A PONTS I ALTRES AL SANT CRIST DE BALAGUER


PRIMARIS 1951.-  19e. TROBADA



Es fa de dia i es dissabte 23 de setembre, i mirant cap al cel per veure quin dia fa, després d'un divendres plujós, ens trobem amb un dia esplèndid. Agafem el coxes, i cadascú des del lloc habitual de la geografia catalana, ens dirigim cap a Ponts a l'hotel Pedra Negra, lloc escollit aquest any .



Son les 10 hores i tots junts anem a fer la primera visita del dia a l' església de Sta. Maria, on Mn. Jaume Mayoral va obrir perquè poguéssim contemplar la peça més important de l'església:  “El retaule del Roser”, amagat pels pagesos durant la guerra civil. Seguint amb les visites, anàrem a les afores del poble per veure la col·legiata de San Pere, on la Sra. Paquita del “Amics de San Pere”, així es denomina els que la cuiden, en explicà com havia segut la seva restauració, destacant que cada any, el dia primer de Maig, es fa en aquest lloc una gran festa. Per acabar i canviant lo religiós per la natura, ens desplaçarem al poble nou de Tiurana per gaudir de la magnífica vista del pantà de Rialp i, com no, veure el bonic poble, on qui mes que menys va omplir el mòbil de fotos, i tornàrem a Ponts per dinar l' hotel.     Amb un dinar de germanor i amb el sorteig de les figures (made in Pepita) acabàrem la Trobada desitjant que l`any vinent ens puguem tornar a trobar. 

                                           
Joan PERERA






oOo




TROBADA PRIMARIS AL SANT CRIST DE BALAGUER.




El dia 7 d’octubre ens vam trobar una bona colla de companys al Sant Crist de Balaguer. 

Cap al migdia l’explanada del temple s’omplí de salutacions efusives, alegries i comentaris. 
El motiu, celebrar nostra amistat i recordar, en homenatge,  els companys que ens han precedit. 
A les 12 missa al temple davant del Sant Crist presidida pels preveres Pau Vidal,  Utgés i Joan Escales, qui ens va fer el comentari de l’evangeli amb paraula justa i molt sentida. 

El conjunt “Les veus del Pirineu” van donar esplendor i qualitat als cants de la celebració amb un excel·lent gregorià i també polifonia. “Absolve Domine” “In paradisum”... En el moment de la memòria dels difunts el company Jordi Badia llegí la llista de tots els companys morts. 
Tot seguit el dinar a l’Hotel. Ens van servir un menú d’excel·lent qualitat i servit amb molta eficiència.  

Luís GARRIGA













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada