9/10/16

AINA, 40è ANIVERSARI. Mossèn R. Rosell, el nostre "mainader" al Seminari.


AINA, 40 anys de colònies a Canillo. (Andorra)



Les colònies populars de Canillo, iniciades per mossèn Ramon Rosell l’any 1976, quan ja portava alguns anys de rector en aquesta parròquia andorrana, celebren aquest any els seus 40 anys.

Mossèn Ramon, qui va ser auxiliar durants uns anys en el seminari menor de Sant Lluís, porta ja uns cinquanta anys de sacerdoci a Andorra. Fins fa poc, Rector del poble de Canillo, continua com administrador de la parròquia i encarregat de la Basílica de Meritxell, desprès de demanar la jubilació als 75 anys, i continua fent de coordinador principal de la Casa de Colònies d’Aina.

El centre d’Aina és un complex dedicat de forma especial a l’educació dels joves. Allà es formen els monitors que desprès s’encarregaran de les colònies d’estiu que es fan en aquest centre, situat a la sortida de Canillo en la direcció de França i molt a prop de l’església romànica de Sant Joan de Caselles.

Aina està obert tot l’any per a tota classe de grups, tant de joves com també d’adults que hi vulguin passar uns dies. Aquestes estades els serveix per a cobrir les despeses de les colònies estivals, on mossèn Ramon és el director i coordinador especial.

Durant l’any 2016, mossèn Ramon Rosell ha editat un llibre sobre els seus cinquanta anys de capellà a Andorra i la seva tasca d’escriptor, col·laborant amb la premsa andorrana des de fa molts anys.

També aquest any , mossèn Ramon, originari de Bellcaire d’Urgell, ha estat guardonat amb un reconeixement especial per la seva tasca amb els infants, pel Comitè Andorrà del Voluntariat i el Comú de Canillo ha dedicat un carrer a mossèn Rosell, per la seva tasca pastoral i implicació en la vida parroquial durant mig segle.

Miquel Zambudio


CLICA A LA FOTO PER ACCEDIR A LA WEB D'AINA




ENLLAÇOS

 -  AINA, néixer per créixer. Mossèn Ramon Rossell  Casa de colònies AINA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada