29/10/15

VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA del Sr. PERE LLUÍS FONT : "CRISTIANISME I MODERNITAT"



Tal com es va anunciar, aquest dimarts dia 27, el professor emèrit de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Sr. Pere Lluís Font, pronuncià l'esperada conferència, "CRISTIANISME I MODERNITAT, al Centre Comarcal Lleidetà, davant una nodrida assitència que va omplir la sala de gom a gom, per a satisfacció del seu President.
Sopesdesapos, amb mitjans una mica rudimentaris, ho va enregistrar en vídeo, amb la finalitat de fer-ho partícep als seus seguidors, que de ben segur ho agrairan.  La cinta, de llarga durada, recull tota la intervenció del ponent i l'interessant col.loqui posterior.




         


oOo





INVITACIÓ
21-10-2015


El nostre company i President del CENTRE COMARCAL LLEIDATÀ ens fa arribar la INVITACIÓ que tot seguit adjuntem:



El President del 
CENTRE COMARCAL LLEIDATÀ
Jesús Escales Barbal us convida 
a L’Obertura de curs 2015-16.

El professor emèrit de Filosofia de la
Universitat Autònoma de Barcelona,
Sr. Pere Lluís Font pronunciarà 
una conferència: “Cristianisme i modernitat”

L’acte tindrà lloc el dimarts dia 27 d’octubre,
a les 18:15 hores a la Sala d’Actes del
CENTRE COMARCAL LLEIDATÀ,
Gran Via de les Corts Catalanes, 592, pral.
Barcelona


oOo



En PERE LLUÍS FONT, ex-seminariste de la Seu d'Urgell, va néixer a Pujalt, Pallars Sobirà, l'any 1934.
Formà part de la "diàspora" del Querisme i es  llicencià en filosofia a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc. Actualment  és professor 
emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresident del Patronat de la Fundació Joan Maragall, on codirigeix la col·lecció Textos Filosòfics. Ha estat membre del Col·legi de Filosofia, és membre de la secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans i presideix l'Associació Catalana de Filosofia Moderna, filial de la Societat Catalana de Filosofia. Ha traduït al català el Discurs del mètode de René Descartes i s'ha encarregat de l'edició catalana, amb introduccions i notes, d'obres de Michel de Montaigne, Baruch Spinoza i Immanuel Kant. Ha desenvolupat, entre d'altres, el tema de la inculturació del cristianisme. El 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi. En 2005 fou nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Lleida.

Obres:
  • L'estatut de la filosofia de la religió (1991)
  • Introducció a la lectura  de Pascal  (1996)
  • Les idees i els dies. Un segle de filosofia i ciències socials als Països Catalans (2002)
  • Història del pensament cristià. Quaranta figures (2002)
 Acaba de publicar: Cristianisme i Modernitat. Llibre crític a l'església i de gran profunditat i molt documentat. Temàtica de la què es parlarà en aquesta anunciada conferència.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada