28/7/15

FOTO CENTENARI - MÚSICA D'ANDRÉ RIEU - SEGONA PART "UNXICDETOT"






L'any 60 del segle passat, el Seminari de la Seu va commemorà el seu CENTENARI. Si ho haguessin demorat un any, que tampoc passava res,  ara us ho podria explicar,doncs jo encara no hi era,  però es veu que els fastos, amb excel.lències i eminències, no es podien aplaçar. A l'any següent, essent, llavors, una miniatura de seminarista,  els companys grans  em comentaven amb indisimulada salivera, que el dia de la Festa van menjar  pollastre.  Pollastre del d'abans. Això és tot el que jo sabia del centenari.
Ara, rellegint  el Divino Afant de l'epoca,  m'he assabentat de la gran quantitats d'actes, tan religiosos com  culturals i esportius, que es realitzaren,  orientats a enaltir aquella efemèride. Prou que s'ho valia. Cent anys, 1860-1960,  són cent anys.  
I com passa en els grans esdeveniments no hi podia faltar la fotografia de rigor. I aquí la tenim. Quin goig que fa contemplar aquesta pulcra i llustrosa imatge.  Rostres  juvenibols i cofois empalats a la corbata i altres, de més madurs, embolcallats amb les sotanes. No siguem cruels.  Hi ha tota la força viva del Seminari Major. Soldadesca, caporals i oficials. 
Aquesta i altres instantànies, que avui pengem als nostres Àlbums, - ALTRES CURSOS - ens les ha fet arribar en Robert CAMA. 

 Algú s'atreveria a identificar a tots els personatges de la fotografia ?  Ens podeu adreçar les vostres identificacions, d'esquerra a dreta i de dalt a baix.  Insistiré.  Au, feu algun esforç.


Aprofito per  desitjar-vos que passeu un Bon Estiu, intentant escapolir-vos de la calor i gaudir de la família i els amics.   Fins al setembre. 



DELECTEU-VOS, EN AQUESTA ÈPOCA ESTIUENCA, AMB LES  ESPECTACULARS INTERPRETACIONS DE L'ORQUESTRA D'ANDRÉ RIEU



André Rieu (Maastricht, 1949) és un violinista, compositor i director d'orquestra neerlandès.
Violinista de música clàssica. L'any 1987 va fundar la Johan Strauss Orquestra, amb la qual va donar un toc diferent i personal a la música clàssica i a la posada en escena dels concerts, que inclouen disfresses, globus i jocs de llums multicolors. Per a popularitzar la música clàssica, i entrant en l'àmbit de la música lleugera, no dubta a barrejar temes de música popular com La Bamba amb, per exemple, simfonies de Beethoven. Aquesta orquestra va començar a tenir molt d'èxit a partir de 1995, en especial amb les versions de valsos.

EL DANUBI BLAU


LA PALOMA





I MÉS DEURES PER AQUEST ESTIU...


En el seu dia vàrem fer una entrada, en aquest blog,  dedicada al Llibre de Motxilla, "unxicdetot",  des d'on es pot accedir a la PRIMERA PART del seu temari,  de les quatre que estan previstes penjar :
i fèiem el següent comentari:

 "El llibre és feixuc. Cent vuitanta quartilles a doble pagina pulcrament mecanografiades. Ja us podeu imaginar l'esforç que això va representar en aquells temps,a més de la tria i selecció del material. Conseqüenment, publicar-ho al blog és laboriós, així que, per no cansar-nos-hi i cansar-vos, mirarem de penjar-ho de manera addicional en quatre entrades en diferents moments."

Aquí tenim, doncs, la SEGONA PART.  2-4




SEGONA PART DE QUATRE ( 2-4)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada