12/3/13

BODES D'OR SACERDOTALS

Mig segle de sacerdoci del rector d’Agramunt, mossèn Llorenç Utgés i Ginestà. (Juliol -2012)


          Els seus antics companys del Gran Casal, que foren “engolits pel remolí”, tal com ens diu en Josep Solanes a continuació, li dedicaren una Diada de Goig, entranyable i emotiva, que podeu gaudir en el vídeo adjunt.


     " Els primaris del 1.949 ens reunim cada any i ho acostumem a fer a Agramunt. Sols dues vegades ho hem fet a La Seu. Els motius del lloc són dos. En Llorenç és el rector d’Agramunt. I Agramunt dóna -més o menys- l’equidistància entre el Pallars Sobirà i Barcelona, que són on viuen la major part dels exseminaristes. Aquest any passat, a més a més, Mn. Llorenç, complia 50 anys de la seva ordenació sacerdotal. Un dels pocs que havia resistit el remolí engolidor dels anys 56 i dels posteriors. Perquè, vulguem o no vulguem, als que van resistir aquells remolins que xuclaven vocacions, els considerem -com a mínim- més valents que nosaltres. Això mereix el premi de fer-los-hi un reconeixement. Algú pot pensar que no és ben bé així. Jo així ho penso. Amen. 


Varem creure que havíem de fer quelcom “ad hoc”. I ho intentàrem. Crec que també ho vàrem aconseguir . I per deixar-ne constància ho filmàrem, amb una tècnica “d’anar per casa” , com veureu, si teniu la paciència i curiositat comprensives -i poc exigents- de visionar-ho. 


Josep Solanes "

Mn. Llorenç Utgés i Ginestà, ¡ ENHORABONA!




 Mn. Llorenç va néixer a Castellserà el 7 de juny de 1936. Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny del  1962, en plena celebració del Concili Vaticà Segon presidit pel Papa Joan XXIII. El seu primer destí va ser el de vicari a Artesa de Segre, on era rector Francesc Sabaté que després va ser molts anys rector d’Agramunt. Posteriorment va ser destinat a Planoles, Puigcerdà, Taüll i altra vegada Puigcerdà, d’on marxarà el mes de setembre de 1990 per anar-se’n a fer càrrec, com a rector, de la parròquia agramuntina.
Actualment també s’encarrega de les parròquies de Preixens, Bellver de Sió, Coscó, les Puelles i Claravalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada